2111474.jpg

Tein tällaisen kakun minun nimppareille ja pikkusiskoni synttäreille. Tässä siitä ohje:

Pohja:

10 kpla digestivekeksejä
Elovena Välipalakeksi kaura-puolukkaa
60 g Sunnuntai-margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
2 prk Sunnuntai vaniljaa
2 rkl sokeria
Kiille:
2 prk mangososetta (lasten välipalasose 135 g/prk)
1 rkl sitruunamehua
2 liivatelehteä
1 - 2 rkl sokeria
Koristeeksi hedelmiä tai marjoja

Ohje:
1. Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuoan pohjan (halkaisija n. 22 cm) kokoinen levy ja aseta se vuoan pohjalle.
2. Sulata margariini. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita keksimurut, sulatettu margariini ja sokeri keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
3.Pehmitä liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista ne kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruunamehuun.
4. Vaahdota kuohukerma. Lisää joukkoon Sunnuntai Vanilja. Lisää mangosose, sokeri ja liivateseos. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.
5. Sekoita mangosose, liivateseos ja sokeri keskenään ja levitä se tasaisesti kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin.
6. Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoile sellaisenaan tai koristele pinta hedelmillä.